
21st

 
 November 2008 

 
 
Dear Mr. ROBINS-BIRD, 
 
Thank you for your enquiry to the ECHA Helpdesk concerning pre-registration of preparation 
Fuji Chemical NE3000S & Fuji Chemical NE8800K. 
 
Please be informed that according to Article 6 of the REACH Regulation when substances 
are contained in a preparation, each individual substance needs to be registered, either by the 
substance manufacturer or the importer of the substance or preparation when reaching the 
threshold of 1 tonne per year. Therefore if you import preparation in existing amounts, you 
have no obligation to register substances and consequently there is no need for pre-
registration.  
 
Please be aware that you may have other obligations under REACH i.e. to provide SDS for 
preparations classified as dangerous (see Article 31 of the REACH Regulation).  
 
Your inquiry has been stored to our database with the following reference number: 
INC000000014819.  

Best regards, 

ECHA Helpdesk 

The European Chemicals Agency does not assume any legal liability or responsibility for the 
accuracy or completeness of the content of this message. This e-mail, including any files 
transmitted with it, is confidential and intended solely for the use of the individual to whom it 
is addressed. If you have received this message in error, please notify us as soon as possible. 
 

 


